woensdag 3 juni 2015

Crunchy Caesar Salad

Dit is mijn versie van deze klassieker, met een berg groenten, crunchy kip en een verfrissend yoghurtsausje. Zonder meer de zomer op je bord. Om je vingers bij af te likken, dat zul je snel merken.

Nodig voor twee personen:
- 2 kipfilets
- 4 à 6 plakjes spek
- blok parmezaan
- halve komkommer
- 1 avocado
- zakje kropsla
- 3 lente-uitjes
- 50 gram amandelpoeder
- 1 ei losgeklopt
- zongedroogde tomaatjes op olie, 8 à 10
- gerookt paprikapoeder (pimento ahumado)
- bieslook en peterselie
- drie eetlepels Griekse yoghurt
- goeie olijfolie
- lepel mayonaise
- sap van een halve citroen
- peper en zout

Bereiding:
- Doe in één bord het losgeklopte ei, en in een volgend bord 50 gram fijngeraspte parmezaan en het amandelpoeder, met een theelepel gerookte paprikapoeder, peper en zout
- Snij de kipfilet in fijne reepjes, wentel ze eerst in het ei en dan in het poedermengsel.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en bak tot ze goudbruin zien en gaar zijn in een oven van 180°. (duur hangt af van je oven, reken op ongeveer 20')
- Leg ook het spek in de oven op een beklede bakplaat. Bak ook ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de dikte van de reepjes en de mate waarin je de reepjes crispy wil. Haal de reepjes van de bakplaat en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Groenten wassen, snijden en op het bord verdelen (sla, komkommer, avocado)
- Zongedroogde tomaatjes erop verdelen
- Kip erop verdelen
- Spek erover in kleine reepjes gesneden. 
- Bestrooien met grote schilfers parmezaan
- Bieslook, lente-uitjes en peterselie erover strooien
- Besprenkelen met het yoghurtsausje (hou de rest bij de hand in een kommetje)

Voor de dressing: meng de yoghurt met het sap van een halve citroen, 1 à 2 eetlepels olijfolie, een eetlepel mayonaise, peper en zout. Wie wil kan een teentje knoflook toevoegen, maar dat hoeft niet. Versnijd er wat bieslook in. 

Tip! 
Als je niet zo van de rooksmaak houdt, kun je ook het gerookte paprikapoeder gewoon weglaten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten