dinsdag 19 mei 2015

De lekkerste spread


Ik hou enorm van hummus, maar erger me steeds aan het feit dat ik hiervoor meestal geen tahin (sesampasta) in huis heb. Het lijkt me ook zo'n reusachtige pot, en waarvoor gebruik je dat nog behalve voor...tja: hummus? Een recept voor kikkererwtenspread zonder tahin dus!

Nodig:
- 1 pot uitgelekte kikkererwten
- handvol kerstomaatjes
- 8-tal uitgelekte zongedroogde tomaatjes (op olie, de halfgedroogde versie dus)
- 1/4 rode paprika (optioneel, als je dat in huis hebt, zorgt voor goeie 'blend' tussen de smaken)
- 1 teentje look
- 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt (of volle yoghurt of kwark)
- sap van een halve citroen
- komijn, paprikapoeder, kurkuma, za'atar (kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, als je het te pakken kunt krijgen), zwarte peper, zeezout
- flinke geut olijfolie 

Bereiding:
- Alles in de blender, goed mixen tot je een smeerbare pasta hebt (eventueel wat extra olijfolie of yoghurt toevoegen), en klaar!
- Serveer met extra olijfolie erbovenop, eventueel wat paprikapoeder en verse koriander of bladpeterselie.

Tip! Lekker als vegetarisch broodbeleg, op (spelt)crackers of als dipsaus. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten