Op zon- of feestdagen maken wij 's morgens soms een grote kom fruitsla, waar iedereen naar hartenlust kan van scheppen. Zaden en pitten erover, eventueel wat Griekse yoghurt (vol en romig, het is zondag!) of kokoscrème erbij, en naar smaak wat agavesiroop, honing of ahornsiroop. Het fruit drenken we in limoen. Ik hoor niemand klagen, zelfs niet het grut van drie.
Nodig:
- appel, banaan, kiwi, blauwe bes, peer, granaatappel, mango, ananas, framboos, aardbei, passievrucht, appelsien, mandarijn, papaja, nectarine, pruim, kaki... (kies zelf uit naar smaak en tijd van het jaar)
- yoghurt of kokoscrème
- zaden en pitten
- limoensap (of desnoods citroensap)
- wat ahorn- of agavesiroop, of honing
Serveer op een grote schaal en zet in het midden van de tafel. Je voelt je de koning te rijk, en dat zonder koffiekoeken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten