woensdag 6 mei 2015

Thai met een twist


Nodig (voor 2 personen):
- acht Sint-Jakobsnootjes
- Thaise gele curry
- 1 klein blikje kokosmelk & 1 klein blikje kokoscrème
- 2 courgettes // 3 wortels
- verse koriander & basilicum
- stuk verse gember, 1 rode chilipeper, 3 pijpajuintjes, 2 stengels citroengras
- limoensap van 1/2 limoen
- koffielepel kokosbloesemsuiker of gewoon bruine suiker

Bereiding:
- De helft van de pijpajuintjes in ringetjes en geraspte gember stoven met wat boter en olijfolie
- Wortels en courgettes met dunschiller tot pappardelle schaven
- Wortels toevoegen aan de pijpajuintjes en gember
- Klein tikje kokosbloesemsuiker toevoegen, peper en zout
- Uit de pan halen, en nu de courgettes bakken, zelfde procédé maar zonder de suiker
- De courgette ook uit de pan halen (houd de groenten warm)
- Opnieuw wat boter en olijfolie (of kokosolie of ghee) in de pan doen, rest van de pijlajuintjes en geraspte gember toevoegen, gesneden chilipeper en ringetjes citroengras, even opstoven
- Gele curry toevoegen, mengen, en daarna ook de kokosmelk en kokoscrème eronder mengen, wat laten pruttelen
- Limoensap en rest van de kokosbloesemsuiker eronder mengen, nog even laten doorkoken tot lekker smeuïge saus
- In andere pan ondertussen Sint-Jakobsnootjes aanstoven met wat boter en olijfolie.
- Dresseer het bord zoals op de foto, of naar eigen believen, en voeg flink wat koriander en fijngesneden basilicum toe

Tip! Wie wil kan dit eten met extra rijst of met rijstnoedels, maar eigenlijk fungeren de groenten als pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten