donderdag 21 mei 2015

Zomerse salade met papaja, avocado en haloumi

Ik zit helemaal in een Hemsley-wave. De Hemsley sisters hebben me nog nooit teleurgesteld. Deze keer was het niet helemaal 'waaw', maar toch meer dan een voldoende voor deze zomerse salade. Bijzondere touch komt van de papaja. Meestal hou ik niet van fruit in salades, maar dit ging allemaal wonderwel samen.

Nodig (voor 3 à 4 personen):
- blok haloumi
- bussel waterkers
- 1 papaja
- 2 avocado's
- 2 handvol kerstomaatjes
- 1 rode ui
- handvol pijnboompitten
- voor de dressing: 4 eetlepels olijfolie, sap van halve citroen, geut honing

Bereiding:
- waterkers wassen, versnijden en op grote schaal schikken
- gehalveerde tomaatjes, uitgelepelde papaja en avocado erop lepelen, ook de in fijne ringen gesneden ui
- zeezout erover strooien (niet te veel, want de haloumi is zout)
- haloumi bakken of grillen
- pijnboompitten bakken of roosteren
- haloumi dresseren op de salade, goed kruiden met zwarte peper
- pijnboompitten erover strooien
- overgieten met de dressing
- Bon appétit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten