donderdag 7 mei 2015

Zondig chocoladebrood



Nodig:
- 300 gram havermout (ik gebruik meestal 200 gram havermout en 100 gram havervlokken)
- 30 gram kokosrasp
- 30 gram amandelpoeder
- 4 eieren
- 200 à 250 ml hazelnootmelk
- 50 à 100 gram zwarte chocolade, in kleine stukjes gehakt
- 2 handjes hazelnoten, in stukjes gehakt
- 2 handjes veenbessen
- wijnsteenbakpoeder (volgens wat er op het pakje staat)
- snuif zout

Bereiding:
- Meng alle droge ingrediënten (havermout, kokosrasp, amandelpoeder, chocolade, hazelnoten, wijnsteenbakpoeder, veenbessen, zout)
- Voeg de eieren toe en de hazelnootmelk, meng goed tot smeuïge massa, mag een relatief vochtig deeg zijn
- Bestrooi eventueel met pompoenpitten of zonnebloempitten
- 35' in de oven op 180°, of naargelang de prestaties van je oven ;-)
- Bon appétit!

Tip! Je kunt de hazelnoten ook vervangen door walnoten, en de veenbessen door rozijntjes of zelfs door stukjes banaan)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten