dinsdag 19 mei 2015

Dat elke dag een feestje mag zijn


Glutenvrij bananenbrood van de wonderlijke Hemsley sisters. Is smeuïg, makkelijk te maken en erg voedzaam. Twee sneetjes zijn genoeg voor een hele ochtend vol energie.

Nodig:
- 3 rijpe bananen 
- 30 gram zachte boter 
- 2 eetlepels ahornsiroop (of meer als je een zoetekauw bent)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 grote eieren
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1 eetlepel citroensap
- 220 gram amandelpoeder of amandelmeel
- 30 gram gemalen lijnzaad
- zeezout
- zaden en pitten om te bestrooien

Bereiding:
- Bananen goed prakken met de zachte boter
- Eieren, kaneel, zout, zuiveringszout, citroensap, vanille, ahornsiroop toevoegen en goed mengen
- Amandelpoeder en gebroken lijnzaad toevoegen tot je een lopend deeg hebt
- In bakvorm doen die bekleed is met bakpapier en 1u in de oven op 170°. (hangt beetje af van je oven, de Hemsley sisters raden aan om het gebak 1u & een kwartier in de oven te zetten, maar ik vond het mooi gebakken na 1u - gewoon even in prikken met een prikvork of satéstokje)

Tip! Ik denk dat het ook lekker is met pecannoten erin, stukjes chocolade of cacaonibs. De Hemsley sisters besmeren deze rijkelijke lekkernij met lichtgezouten boter - dat is wellicht helemaal hemel! 

1 opmerking: